Gombás-mandulás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 2 szál zöldhagyma
  • 15 dkg barna csiperke
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 15 dkg pirított szeletelt mandula
  • friss vágott bazsalikom
  • 10 dkg Camping medvehagymás sajtkrém
  • 40 dkg zöld metélt tészta

Gombás-mandulás csirkemell lépésről lépésre 

1. lépés

A csirkemell filét enyhén megsózzuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Vizet forralunk a tésztafőzéshez. 

2. lépés

Felforrósítjuk az étolajat, és a húsok mindkét oldalát kb. 3-3 percig sütjük benne. A mézet kikeverjük a mustárral, a húst kivesszük a serpenyőből és megkenjük vele.

3. lépés

Hozzá adjuk a vékony karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát, kevés vízzel felengedjük.

4. lépés

A mandulába forgatjuk és 50 °C- fokra bekapcsolt sütőbe tesszük tálalásig. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon, nagy lángon megfuttatjuk a gombát, majd rátesszük a hagymát, és 1 perc alatt összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a bazsalikomot, hozzáadjuk a sajtkrémet, és 0,5-1 dl vizet. Kiforraljuk.

5. lépés

Közben a tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük. Tálaláskor tányérra tesszük a zöld metéltet, rá a mandulás csirkemellet, és mellé szedjük a gombamártást.

További receptek