Sonkás-sajtos palacsintatorta

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 db (30 dkg) Camping sajtkrém
  • 8 db hagyományos módon sütött sós (cukor nélküli) palacsinta
  • őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gépsonka (lehet másféle felvágott, akár kolbász is)
  • 20 dkg füstölt sajt

Sonkás-sajtos palacsintatora lépésről lépésre 

1. lépés

Hagyományos módon 8 db sós (cukor nélküli) palacsintát sütünk. 

2. lépés

 A sajtkrémet egy kevés sóval és borssal, valamint a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A sonkát apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük.

3. lépés

 A palacsintákat úgy rétegezzük egymásra, hogy mindet megkenjük sajtkrémmel, megszórjuk sonkavagdalékkal, és reszelt sajtot is szórunk rá. Fontos, hogy a tetejére is kerüljön sajtkrém és reszelt sajt, ide sonka nem kell.

4. lépés

Előmelegített, forró sütőben (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 10 percig, pontosabban addig sütjük, míg a sajt elolvad benne és rajta.

5. lépés

Forrón, cikkekre vágva tálaljuk.

További receptek