Sajtos Húsfalatok

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db (20 dkg) Camping sajtkrém
  • 60 dkg sertésszűzpecsenye vagy csirkemell filé
  • 2 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • őrölt fekete bors
  • késhegynyi reszelt szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma

Sajtós Húsfalatok lépésről lépésre 

1. lépés

A húst kb. 2 centis kockákra vágjuk, majd egy magas peremű, széles serpenyőben, az olaj és vaj keverékén 4-5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

2. lépés

Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd lefedve, kis lángon 10-15 percig sütjük-pároljuk.

3. lépés

Hozzá adjuk a vékony karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát, kevés vízzel felengedjük.

4. lépés

Ezután belekeverjük a sajtkrémet, és addig főzzük, amíg az fel nem olvad benne. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk. Köretként galuskát kínálunk hozzá.

5. lépés

A galuska tálalása: A vékony szeletre vágott sárgarépát megfőzzük, megvárjuk, még kihűl. A leveses csészét kibéleljük vele, beletöltjük a forró galuskát, majd a tányérra borítjuk.

További receptek